четвртак, 11. април 2013.

Biografija

Kobi Brajant je rođen u Filadelfiji, kao najmlađi od troje dece i jedini sin bivšeg NBA igrača Džoa Brajanta. Kada je Kobi Brajant napunio 6 godina preselio se sa roditeljima u Italiju, gde je njegov otac igrao nastavio da igra košarku. U tom periodu je naučio italijanski i španski jezik. Tokom leta mladi Kobi bi se vraćao u SAD, gde bi igrao letnju košarkašku ligu. Počeo je da se bavi košarkom još sa 3 godine i dok je odrastao omiljeni klub su mu postali Los Anđeles lejkersi. On se takođe bavio i fudbalom, a omiljeni klub mu je FK Milan. Njegov deda bi mu slao video-snimke NBA utakmica, koje bi Brajant učio. Pre nego što se njegov otac povukao iz košarke 1991. godine, porodica se vratila da živi u SAD.
Brajant je još u srednjoj školi obećavao. Išao je u srednju školu Louver Merion. Škola se nalazi u jednom od predgrađa Filadelfije, koje se zove Louver Merion(Niži Merion). Tu je beležio sjajne brojke i pružao, još tada, nezaboravne košarkaške noći. Tokom svoje druge sezone u Srednjoj školi, Kobiju je trener bio njegov otac. Sledeće tri godine, Kobi je imao sjajnu statistiku,30,8 poena po igri;12 uhvaćenih lopti;6,5 asistencija;4 ukradene lopte po igri. Završio je srednjoškolsku karijeru kao najbolji strelac Južne Pensilvanije, pritom prevazišavši vrhunske igrače poput Vilt Čejmberlena i Lajonela Simonsa. Tokom 1995. godine u Adidasovom ABCD kampu, Kobi je zaradio MVP priznanje kao senior, igrajući rame uz rame sa budućim saigračem iz Lejkersa, Lamarom Odomom.
Kobi Brajant je prvi bek koji je draftovan direktno iz srednje škole. Draftovan je kao 13. pik od strane Šarlot hornetsa 1996. godine. Los Anđeles Lejkersi su sklopili ugovor kojim bi svog startnog centra Vladeta Divca menjali za draft prava Šarlot hornetsa. Tako je mladi, talentovani bek dospeo u Los Anđeles Lejkerse. Onda sledi vrtoglavi uspon u njegovoj NBA karijeri.

Нема коментара:

Постави коментар